Polugodišnji financijski izvještaji neprofitnog računovodstva

Neprofitne organizacije koje vode dvojno knjigovodstvo obvezne su za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. sastaviti polugodišnji financijski izvještaj: „Izvještaj o prihodima i rashodima na Obrascu: PR-RAS-NPF“.

Krajnji rok za predaju polugodišnjeg izvještaja je 30. srpanj 2021. Financijski izvještaj predaje se: Fini. Fina nakon navedenog roka, neće zaprimati financijske izvještaje.

Financijski izvještaj na propisanom obrascu moguće je predati:

Obrazac financijskog izvještaja u elektroničkom obliku popunjava se isključivo pomoću računala i predaje Fini u e-obliku na CD-u ili USB-u odnosno u e-obliku putem Interneta. Uz elektroničku verziju obrasca predaje se i ispis Referentne stranice koju potpisuje zakonski zastupnik odnosno osoba ovlaštena za zastupanje.

Ministarstvo financija objavilo je Okružnicu o sastavljanju i predaji polugodišnjih financijskih izvještaja za 2021. za neprofitne organizacije koju možete preuzeti ovdje.

Više o navedenoj temi možete pročitati u TEB-ovom časopisu Financije, pravo i porezi FIP br. 7/2021, u članku K. Vranar: Polugodišnji financijski izvještaj neprofitnih organizacija.

Ukoliko još uvijek nemate TEB-ov priručnikPoslovanje neprofitnih organizacija“ možete ga naručiti ovdje.

Znate li da nakon što se pretplatite na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ OSTVARUJETE PRAVO NA NEOGRANIČEN BROJ BESPLATNIH TELEFONSKIH KONZULTACIJA (BEZ DOKUPA MINUTA) s TEB-ovim savjetnicima svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati?

Pretplatu na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ možete naručiti na sljedećoj poveznici Naruči svoj primjerak FIP-a.

Natrag