U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 6/20 objavljen je članak "Potpora za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa".  Autorica članka je mr. sc. Sanja Živko.

U uvjetima posebnih okolnosti nastalih pojavom virusa COVID-19 propisan je niz mjera čiji je cilj između ostalog pružanje pomoći, potpore za zadržavanje radnih mjesta i očuvanje zaposlenih kako u gospodarstvu, tako i u drugim djelatnostima pogođenim ovom situacijom. Tom je prilikom Hrvatski Sabor usvojio Zakona o dopunama Zakona o sportu kojim se reguliraju mjere pomoći sektoru športa kako bi se ublažile posljedice pandemije koja je pogodila i ovo područje. Usvojenim dopunama Zakona o sportu omogućeno je čelniku tijela državne uprave nadležne za područje športa donošenje Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa i druge prilagodbe o čemu pišemo u članku.   

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: potpora šport potpora sport očuvanje radnih mjesta pravo na potporu dokumentacija za dodjelu potpore dokaz o isplaćenoj plaći oslobođenje plaćanja doprinosa evidentiranje potpora

Natrag