U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 1/20 objavljen je članak "Obračun poreza na dobit u paušalnom iznosu". Autorica članka je Irena Slovinac.

Sažetak članka:

Udruge i druge neprofitne organizacije, proračunski korisnici i druge osobe iz čl. 2. st. 7. Zakona o porezu na dobit koje po osnovi obavljanja oporezive gospodarske djelatnosti  tijekom 2019. nisu ostvarile prihode u iznosu većem od 300.000,00 kn i kojima je rješenjem Porezne uprave utvrđeno plaćanje poreza na dobit u paušalnom iznosu dužne su  voditi Evidenciju o prihodima po osnovi obavljanja oporezive gospodarske djelatnosti i do 15. siječnja 2020. Poreznoj upravi predati Obrazac PD-PO za 2019.

Porez na dobit u paušalnom iznosu u 2020. mogu plaćati neprofitne organizacije i druge pravne osobe iz čl. 2. st. 7. Zakona o PD-u ako po osnovi obavljanja oporezive gospodarske djelatnosti tijekom 2019. nisu ostvarile prihode u iznosu većem od 7.500.000,00 kn.  Zahtjev za plaćanje poreza u paušalnom iznosu mora se podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave do 15. siječnja 2020. 

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi:

udruga ustanova proračunski korisnik neprofitna organizacija porez na dobit obveznik poreza na dobit paušalno oporezivanje Obrazac PD-PO Evidencija o prihodima

Natrag