Radno vrijeme u trgovini

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 26.5.2020. Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine (Nar. nov., br. 62/20). Ovom Odlukom ukida se zabrana rada nedjeljom u djelatnosti trgovine. Međutim, i nadalje je zabranjen rad blagdanima i neradnim danima.

Iznimno, blagdanima i neradnim danima dopušten je rad kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima i trgovinama na benzinskim postajama.

Detaljnije o djelatnosti trgovine pisali smo u našem časopisu Financije, pravo i porezi u člancima: Internet trgovina – odgovori na pitanja (FIP br. 6/20), Radno vrijeme u djelatnosti trgovine i ugostiteljstva u posebnim okolnostima (FIP br. 4/20), Odgovori na pitanja iz područja trgovine i zaštite potrošača  (FIP br. 9/19) i drugim.

Znate li da nakon što se pretplatite na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ OSTVARUJETE PRAVO NA NEOGRANIČEN BROJ BESPLATNIH TELEFONSKIH KONZULTACIJA (BEZ DOKUPA MINUTA) s TEB-ovim savjetnicima svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati?

Pretplatu na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ možete naručiti na sljedećoj poveznici Naruči svoj primjerak FIP-a.

Natrag