U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 12/20 objavljen je članak "O potporama za očuvanje radnih mjesta za listopad - prosinac 2020." Autor članka je Dinko Lukač.

Teško i vrlo zahtjevno stanje u gospodarstvu uvjetovano zaraznom bolešću COVID-19 nastoji se popraviti odobravanjem novih potpora poslodavcima od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), a s ciljem očuvanja radnih mjesta radnika i opstanka tvrtki u kojima ti radnici rade.

Upravno vijeće HZZ-a izmijenilo je uvjete kod Potpore za skraćeno radno vrijeme za listopad – prosinac, te je donijelo novu Potporu za očuvanje radnih mjesta za listopad – prosinac za određene djelatnosti koja je zamijenila dosadašnju Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID-19) za rujan – prosinac, te Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID-19) Mikropoduzetnici za rujan – prosinac.

U članku autor piše o izmijenjenim i novim pravilima za dodjelu navedenih potpora, obvezama poslodavaca i HZZ-a, iskazivanju navedenih potpora u Obrascu JOPPD i drugim specifičnostima.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi:
potpora listopad studeni prosinac 2020. skraćeno radno vrijeme minimalno maksimalno određene djelatnosti mikropoduzetnici pad prihoda raspon potpore ORM Obrazac JOPPD povrat potpore isplata dobiti dividende bonusa članu uprave 

Natrag