Kraj zimskog sezonskog sniženja!

Zimsko sezonsko sniženje završava 24. veljače 2019.

Naime, prema Pravilniku o uvjetima i načinu provođenja sezonskog sniženja (Nar. nov., br. 135/15) sezonsko sniženje odvija se dva puta godišnje, i to:

  • zimsko sezonsko sniženje započinje 27. prosinca,
  • ljetno sezonsko sniženje započinje od 1. srpnja, a može trajati najdulje 60 dana.

Ukoliko trgovac nije prodao sve proizvode iz zimske kolekcije, može nastaviti s prodajom tih proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, međutim tu prodaju ne smije oglašavati kao sezonsko sniženje.

Roba iz jesenko-zimske kolekcije može se nastaviti prodavati po sniženoj cijeni, ali ta prodaja mora se oglašavati nekim drugim nazivom koji nema sezonski karakter (npr., „sniženje“, „sniženo“, „popust“ itd.).

Prilikom prodaje robe na sniženju ili uz popust unutar poslovnih prostorija trgovac je dužan jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti redovnu cijenu i sniženu cijenu tijekom trajanja sniženja odnosno odobravanja popusta.

 

Gdje pronaći sve te propise?

Propisi o uvjetima i načinu provođenja sniženja, isticanju cijena, uvjetima i načinu obavljanja trgovine, zaštiti potrošača te svi drugi propisi potrebni trgovcima kao nezaobilazna pomoć i podrška u radu objavljeni su u TEB-ovom Priručniku o trgovačkom poslovanju (PTP).

 

Natrag