U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 5/20 objavljen je članak "Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom - izmjene od 20.3.2020.". Autorica članka je Zrinka Špoljarić.

Izmjenama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji  i zapošljavanju osoba s invaliditetom, a zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom, izvršene su izmjene uz visinu novčane naknade u slučaju nezapošljavanja osoba s invaliditetom te se utvrđuje u visini od 20% od minimalne plaće (umjesto 30%), , a obveza plaćanja se odgađa za mjesece ožujak, travanj i svibanj 2020. Osim toga, od obveze kvotnog zapošljavanja oslobođeni su poslodavci u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože, drva i namještaja od 1. travnja 2020., a izvršene su i određene izmjene uz zamjenske kvote.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: zapošljavanje osoba s invaliditetom novčana naknada za nezapošljavanje osoba s invaliditetom zamjenska kvota kvotno zapošljavanje proizvodnja tekstila odjeće kože drva i namještaja oslobođenje od kvotnog zapošljavanja Radni odnosi u okolnostima proglašene epidemije Covid-19

Natrag