U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 4/20 objavljen je članak "Radni odnosi u okolnostima proglašene epidemije Covid-19". Autori članka su Vedran Jelinović i Ljubica Đukanović.

Sažetak članka:
U svijetu gotovo pa nema djelatnosti koja nije i neće biti pogođena kriznom situacijom nastalom uslijed širenja koronavirusa. Jednako važno je za napomenuti da nema ni naznaka koliko bi trenutna situacija mogla potrajati. Budući da je većini poslodavaca pao ili će pasti promet uslijed epidemije koronavirusa, nekima i drastično, to za sobom povlači i pitanje statusa njihovih zaposlenika.

U ovome članku kroz prizmu odredaba Zakona o radu i ogledne primjere ugovora pojašnjavamo opcije koje poslodavcima stoje na raspolaganju, a o kojima vjerujemo svakodnevno razmišljaju. Uz to, kroz odredbe Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i pratećih propisa pojašnjavamo ostvarenje prava na naknadu plaće za vrijeme privremene nesposobnosti zbog izolacije odnosno samoizolacije radi koronavirusa.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: Radni odnosi u okolnostima proglašene epidemije Covid-19 koronavirus otkaz ugovora o radu bolovanje izolacija samoizolacija zbog koronavirusa korona virus

Natrag