U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 12/20 objavljen je članak "Proizvodnja i prodaja božićnih drvaca". Autor članka je Darko Marečić.

Božićna drvca mogu proizvoditi te stavljati na tržište (prodavati), premještati, uvoziti i izvoziti samo one fizičke i pravne osobe koje su upisane u Upisnik dobavljača božićnih drvaca, ako su božićna drvca popraćena popratnicom i propisno označena (deklarirana). Prodaja božićnih drvaca na malo najčešće se obavlja izvan prodavaonica, na način i pod uvjetima propisan odredbama zakona kojima se uređuje djelatnost trgovine na malo. Prilikom obavljanja prodaje na malo, trgovci i drugi prodavatelji (proizvođači božićnih drvaca) dužni su se pridržavati obveza propisanih odredbama zakona kojima se uređuje zaštita potrošača.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi: božićno drvce božićna drvca božićnih drvaca šumoposjednik zaštita potrošača trgovina trgovac Upisnik dobavljača božićnih drvaca dobavljači božićnih drvaca proizvodnja božićnih drvaca prodaja božićnih drvaca udruge zadruge neprofitne organizacije obiteljska poljoprivredna gospodarstva obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo OPG proizvođač božićnih drvaca drvca obrt uvoz izvoz stjecanje isporuka Internet trgovina Web shop Zahtjev za upis obrazac BD-1 obrazac BD-2/I obrazac BD-2/II teretni list popratnica obavijest o proizvodu deklaracija markica podaci o proizvodu roba pokretna prodaja prigodna prodaja 

 

Natrag