U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/20 objavljen je članak "Praćenje i nadzor aktivnosti e-trgovine i digitalne ekonomije u Poreznoj upravi RH".  Autor članka je Davor Burić.

Digitalna tehnologija, a samim time i e-trgovina, zauzima sve veći značaj u svim gospodarstvima zemalja članica EU-a. Razvoj brzog interneta i usvajanje tehnoloških rješenja omogućuje poduzetnicima da kreativno razvijaju svoje poduzetničke ideje, koje u kratkom roku mogu imati globalno značenje. Poduzetnički poduhvati nemaju ograničenje u smislu prostora i nove pojavnosti koje omogućuju digitalne tehnologije predstavljaju izazove s kojima se porezne administracije moraju nositi u cilju efikasnog i poštenog oporezivanja svih poslovnih subjekata. U članku je tiječ o metodama praćenja i analiziranja ove djelatnosti od strane poreznog nadzora.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi: E-trgovina (E Commerce) obavljanje gospodarskih djelatnosti na internetu porezni nadzor praćenje i nadzor aktivnosti e-trgovine prikupljanje podataka o aktivnostima e-trgovine predaja poslovnih knjiga i evidencija u elektroničkom obliku dostava i prikupljanje podataka o mrežnim adresama prodaja dobara na daljinu digitalna ekonomija oporezivanje multinacionalnih grupa PDV

Natrag