U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/20 objavljen je članak "Porez na dobit - obveza za 2019. i predujmovi u 2020.". Autorica članka je mr. sc. Ida Dojčić.

U uvjetima posebnih okolnosti, iznimno od posebnog propisa o oporezivanju dobiti, Prijava poreza na dobit podnosi se Poreznoj upravi najkasnije do 30. lipnja 2020. Obveze javnih davanja koje se utvrđuju na temelju Prijave poreza na dobit te navedenih obrazaca i izvješća dospijevaju 31. srpnja 2020. Predujmovi poreza na dobit, koje su porezni obveznici dužni plaćati tijekom 2020. godine, utvrđeni su temeljem podataka iskazanih po podnesenoj prijavi poreza na dobit (PD ili PD-NN obrascu) za 2019. Porezna uprava može, temeljem zakonskih odredbi, određenim skupinama poreznih obveznika koji su zbog nastanka posebnih okolnosti obustavili poslovanje ili su nastavili poslovati u smanjenom opsegu utvrditi predujam poreza na dobit u manjem iznosu.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi: porez na dobit prijava poreza na dobit predujmovi poreza na dobit smanjenje predujmova poreza na dobit razlika za povrat ili uplatu poreza po podnesenoj poreznoj prijavi
Natrag