U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 3/20 objavljen je članak "Parnični postupak pred trgovačkim sudovima". Autor članka je Antonio Marečić.

Sažetak članka:
Parnični postupak pred trgovačkim sudovima vodi se uz primjenu posebnih pravila sadržanim u trideset i drugoj glavi Zakona o parničnom postupku pod nazivom „Postupak pred trgovačkim sudovima“, dok se ostale (opće) odredbe toga zakona primjenjuju supsidijarno, odnosno kada posebnim pravilima nije nešto drugo određeno. Cilj ovog članka je ukratko provesti čitatelje kroz stadije tog postupka od njegova pokretanja pa sve do pravomoćnosti, uz naglasak na posebna pravila koja se primjenjuju u postupcima pred trgovačkim sudovima, kao i ona pravila koja se primjenjuju u redovnim postupcima, a do izražaja dolaze upravo u postupcima pred trgovačkim sudovima. U članku se daju ogledni primjeri tužbe radi isplate te prijedloga za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: parnični postupak pred trgovačkim sudovima nadležnost trgovačkog suda tužba radi isplate prijedlog za ovrhu trgovački sporovi spor male vrijednosti elektronička komunikacija

Natrag