U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 1/20 objavljen je članak "Oporezivanje konačnog dohotka". Autor članka je Dinko Lukač.

Sažetak članka:

Rezident je fizička osoba koja može ostvariti bilo koju vrstu dohotka u tuzemstvu i u inozemstvu, a opseg njegove porezne obveze utvrđuje se po načelu svjetskog dohotka. U članku se piše o načinu utvrđivanja ukupne porezne obveze, priznavanju poreza plaćenog u inozemstvu, plaćanju razlike poreza i drugim specifičnostima oporezivanja konačnog dohotka temeljem podataka iskazanih u obrascu INO-DOH koji se podnosi do 31.1.2020. za dohotke iz inozemstva ostvarene u 2019.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi:

Godišnji dohodak poseban postupak uračunavanje inozemnog poreza konačni dohodak konačni dohodak iz inozemstva dividende i udjeli u dobiti dohodak od imovine autorske naknade ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja obrazac INO-DOH 31.1.2020. potvrda o plaćenom porezu u inozemstvu konačni porez na dohodak uračunavanje poreza plaćenog u inozemstvu postupak konačnog oporezivanja rješenje Porezne uprave

Natrag