U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/20 objavljen je članak "Oporezivanje dobiti u uvjetima posebnih okolnosti". Autorica članka je Marijana Herceg.

Uslijed nastupa posebnih okolnosti došlo je do izmjena brojnih poreznih i ostalih propisa, kojima su uvedene mjere pomoći gospodarstvu. Između ostalih, izmijenjen je i Zakon o porezu na dobit (Nar. nov., br. 177/04 – 32/20) , te su slijedile prateće izmjene Pravilnika o porezu na dobit (Nar. nov., br. 95/05 - 1/20). U ovom članku je dan pregled novosti vezane uz oporezivanje dobiti u 2020. godini te podnošenje godišnje porezne prijave za 2019., obzirom da se razdoblje proglašene epidemije preklapalo s razdobljem podnošenja prijave poreza na dobit za 2019. godinu.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi: porez na dobit posebne okolnosti prihodi od potpora umanjenje porezne osnovice za iznos potpora primljenih radi ublažavanja negativnih posljedica u slučaju nastanka posebnih okolnosti promjena načina oporezivanja podnošenje prijave poreza na dobit poticaji ulaganja porezne olakšice

Natrag