U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 1/20 objavljen je članak "Ograničenja i izuzeća od ovrhe u 2020. godini". Autor članka je Vedran Jelinović.

Sažetak članka:

Ograničenja do kojih se u pojedinoj kalendarskoj godini može provoditi ovrha na stalnim novčanim primanjima (npr. plaći, naknadi umjesto plaće, mirovini) ovise o objavljenoj prosječnoj (neto) plaći iz prethodne godine. Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama RH za razdoblje siječanj – kolovoz 2019. iznosila je 6.434,00 kn (Nar. nov., br. 104/19)). Ovaj iznos relevantan je za provedbu ovrhe na plaći radi naplate novčanih tražbina u 2020. godini. 

Do kojih iznosa se smiju ovršavati primanja iz radnog odnosa, kako postupiti u slučaju otvaranja zaštićenog računa radnika, koja se sve primanja mogu uplatiti na taj račun, samo su pojedine teme u vezi s ovrhom na plaći o kojima pišemo u ovome članku.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi:

ovrha na plaći izuzeća od ovrhe ovrha na plaći u 2020. zaštićeni račun fina ovrha na novčanim sredstvima ovrha po računima drugi dohodak prednosni red

Natrag