U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 4/20 objavljen je članak "Obveznici primjene ZJN 2016 kroz mišljenja Uprave za politiku javne nabave". Autor članka je Ante Loboja.

Sažetak članka:
U okviru svoje nadležnosti, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Uprava za politiku javne nabave (u nastavku: Ministarstvo) pruža stručnu pomoć svim dionicima u sustavu javne nabave kroz davanje stručnih mišljenja. Mišljenja se daju na temelju zahtjeva podnositelja i upućujuće su naravi. Među zahtjevima podnositelja, značajan dio odnosi se na pitanje statusa nekog subjekta u smislu odredbi Zakona o javnoj nabavi, odnosno ispunjava li ta pravna osoba uvjete za obveznika primjene toga Zakona pa posljedično tome i je li obvezna primjenjivati njegove odredbe za nabavu robe, radova i usluga. S pitanjem statusa nekog subjekta kao obveznika ZJN 2016 usko su povezane i obveze propisane Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. Prema tom zakonu javni i sektorski naručitelji obvezni su zaprimati i obrađivati elektroničke račune.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: javna nabava obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi javni naručitelji sektorski naručitelji mišljenja Uprave za politiku javne nabave eračuni elektronički račun eračun naručitelj

 

Natrag