U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 1/20 objavljen je članak "Obveza podnošenja godišnje porezne prijave za 2019. i primjena posebnog postupka". Autorica članka je Gordana Lončar.

Sažetak:

Porezni obveznici koji su obvezni podnijeti godišnju poreznu prijavu za 2019. (Obrazac DOH) podnose istu najkasnije do 29.02.2020. Do navedenog roka i porezni obveznici na koje se poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak primjenjuje podnose zahtjev za priznavanjem prava u posebnom postupku (Obrazac ZPP-DOH) ako žele iskoristiti prava za koja Porezna uprava ne raspolaže podacima bitnim za utvrđivanjem prava na umanjenje dohotka. Tko su obveznici podnošenja godišnje porezne prijave, kako se iskazuje te tko bi trebao podnijeti ZPP-DOH, pročitajte u navedenom članku.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi:

godišnja prijava poreza na dohodak za 2019. DOH za 2019. poseban postupak obveznici podnošenja godišnje prijave član posade broda konačni dohodak godišnji dohodak obrazac ZPP-DOH privremeno porezno rješenje uzdržavani članovi

Natrag