U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 4/20 objavljen je članak "Novi Pravilnik o proizvodnji brašna i pekarskih proizvoda". Autor članka je Darko Marečić.

Sažetak članka:
Proizvođači brašna kao i vlasnici brašna iz uslužne meljave i zamjenskih poslova dužni su voditi Evidenciju proizvodnje i prometa brašna na Obrascu EPB te popunjeni izvještaj o sveukupnoj proizvodnji i prometu brašna za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine dostaviti Ministarstvu poljoprivrede zaključno do 31.siječnja svake godine. Pekari su dužni voditi Evidenciju pekarske proizvodnje, nabave i potrošnje brašna putem KEUB-a koji se vodi putem uvezane knjige, a oni koji ostvaruju ukupni godišnji promet od djelatnosti pekarske proizvodnje veći od 5 milijuna kn neto prometa, KEUB mogu voditi u elektronskom obliku. KEUB se mora nalaziti u svakom proizvodnom objektu gdje se odvija pekarska proizvodnja. KEUB i dokumentacija temeljem kojih je obavljen upis u istu čuva se najmanje dvije godine.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: proizvodnja brašna brašno proizvodnja pekarskih proizvoda KEUB EPB Evidenciju proizvodnje i prometa brašna Knjiga evidencije utroška brašna pekar pekari proizvođači mlinskih proizvoda

Natrag