U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/20 objavljen je članak "Dostava obračunske isprave za plaću zaposlenicima u javnom sektoru putem Osobnog korisničkog pretinca". Autorica članka je Sanda Pipunić.

Uredbom o dopunama Uredbe o sadržaju, načinu prikupljanja i obrade, te mjerama zaštite podataka u Registru zaposlenih u javnom sektoru propisana je obveza dostave digitalno potpisane obračunske isprave za isplatu plaće, naknade ili drugih primitaka iz Sustava COP-a u korisnički pretinac zaposlenika u okviru sustava e-Građani. Obveza se odnosi na sva državna tijela i javne službe iz Registra zaposlenih u javnom sektoru, kojima se plaće, naknade ili drugi primitci obračunavaju i isplaćuju putem Sustava COP-a.

Autorica članka ukazuje na obveze državnih tijela/javnih službi, rok za aktivaciju korisničkog pretinca te način pristupa obračunskim ispravama.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi: obračunske isprave za zaposlenike u javnom sektoru plaće u javnom sektoru osobni korisnički pretinac dostava obračunske isprave

Natrag