U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 4/20 objavljen je članak "Član uprave, izvršni direktor, likvidator i upravitelji zadruge – obveze doprinosa". Autorica članka je Sandra Pezo.

Sažetak članka:
U članku autorica piše se o utvrđivanju godišnje osnovice i eventualne razlike za obračun doprinosa i drugim specifičnostima koje proizlaze iz odredbi Zakona o doprinosima, a tiču se osiguranja člana uprave. Naime, članu uprave, izvršnom direktoru, likvidatoru i upravitelju zadruga, a koji nije po toj osnovi osiguran, utvrđuje se obveza razlika doprinosa, ako na godišnjoj razini nisu uplaćeni na propisanu osnovicu.
Razlika doprinosa se utvrđuje ako član uprave, izvršni direktor, likvidator i upravitelj zadruga u kalendarskoj godini na godišnjoj razini nije obračunao obvezne doprinose na najnižu osnovicu, a koja ne može biti niža od umnoška iznosa prosječne plaće i koeficijenta 0,65, na godišnjoj razini za 2019. na iznos od 65.894,40 kn.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: član uprave izvršni direktor likvidator upravitelj zadruge godišnja osnovica za doprinose osnovica za obračun doprinosa za 2019. član uprave nerezident dokaz A1

Natrag