Podsjećamo – uvećani osnovni osobni odbitak od 4.000,00 kn treba primijeniti na sve plaće koje isplaćujete u siječnju 2020

Novi osnovni osobni odbitak od 4.000,00 kn primjenjuje se pri isplati plaća u siječnju 2020., bez obzira za koje razdoblje isplaćujete plaću. To znači da npr. pri isplati plaće za mjesec prosinac koju isplaćujete u siječnju ove godine treba primijeniti novi osnovni osobni odbitak.

Međutim, ističemo da je iznos osnovice osobnog odbitka ostao nepromijenjen – 2.500,00 kn iz čega slijedi da su i svi ostali iznosi osobnog odbitka (za uzdržavane članove uže obitelji i djecu te invalidnost/tjelesno oštećenje) ostali nepromijenjeni.

Više o navedenom možete pročitati u članku M. Paić Ćirić: Isplate plaća u 2020. i obračun poreza i doprinosa, FIP 1/20.

 

Znate li da nakon što se pretplatite na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ OSTVARUJETE PRAVO NA NEOGRANIČEN BROJ BESPLATNIH TELEFONSKIH KONZULTACIJA (BEZ DOKUPA MINUTA) s TEB-ovim savjetnicima svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati?

Pretplatu na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ možete naručiti na sljedećoj poveznici Naruči svoj primjerak FIP-a.

Natrag