Nova Uputa Porezne uprave u vezi oporezivanja osobnih automobila

Na internet stranicama Porezne uprave dana 3. travnja 2018. objavljena je nova Uputa u vezi poreznog tretmana nabave i korištenja službenih osobnih automobila i drugih sredstava za osobni prijevoz, koja, u odnosu na dosadašnja postupanja, na ponešto drugačiji način određuje porezni tretman i obračune korištenja osobnih automobila i drugih sredstava za osobni prijevoz.
Predmetnu uputu možete u cijelosti pročitati na sljedećoj poveznici: Porezni tretman prijevoznih sredstava za osobni prijevoz.

 

Napominjemo da ćemo porezni i računovodstveni tretman nabave, korištenja i prodaje službenih osobnih automobila, sukladno važećim poreznim propisima te tekstu predmetne Upute Porezne uprave, uz mnoštvo praktičnih primjera, detaljno obraditi na našem seminaru "AUTOMOBILI I SLUŽBENA PUTOVANJA NA PRIMJERIMA IZ PRAKSE" koji će se održati 16. travnja 2018. u Zagrebu.

 

Također, o poreznom i računovodstvenom tretmanu nabave i korištenja službenih osobnih automobila, uz mnoštvo praktičnih primjera, čitajte u slijedećem (svibanjskom) broju našeg časopisa "Financije, pravo i porezi" koji iz tiska izlazi krajem travnja.

Natrag