U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 9/23 objavljen je članak "Ponude iznad procijenjene vrijednosti nabave". Autor članka je Vedran Jelinović.

Procijenjena vrijednost nabave mora biti valjano određena u trenutku početka postupka javne nabave, a naručitelj je obvezan navesti je u obavijesti javne nabave i u dokumentaciji o nabavi. Procijenjena vrijednost nabave prethodno mora biti navedena i u planu nabave. U praksi se naravno događaju slučajevi kad gospodarski subjekt smatra da tražena roba, usluga ili radovi vrijede više nego što je bila procjena naručitelja, te onda i ponudi cijenu višu od procijenjene vrijednosti nabave.

Koja su prava gospodarskih subjekata tijekom roka za dostavu ponude u vezi s (preniskom) procijenjenom vrijednosti nabave, kakav je status ponude iznad procijenjene vrijednosti nabave, može li naručitelj odbiti ponudu gledajući samo cijenu, te ima li ponuditelj čija je ponuda odbijena, jer je veća od osiguranih sredstava za nabavu, pravo na žalbu na odluku o odabiru drugog ponuditelja, teme su o kojima pišemo u ovome članku uz pregled relevantne prakse Državne komisije i Visokog upravnog suda RH.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag