U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 12/22 objavljen je članak "Proširena primjena Kolektivnog ugovora za graditeljstvo – pitanja i odgovori". Autor članka je Vedran Jelinović.

Primjena četvrtih i petih izmjena Kolektivnog ugovora za graditeljstvo proširena je Odlukom ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnosti građevinarstva, područje F Nacionalne klasifikacije djelatnosti 2007. počevši s 1.11.2022.

U ovome članku dajemo odgovore na učestala pitanja iz prakse koja se tiču proširene primjene Kolektivnom ugovoru te se daje prikaz plaće i drugih materijalnih prava koja se isplaćuju sukladno njegovim odredbama, s posebnim naglaskom na članove uprave i direktore, budući da se i najviše upita odnosi na njihov status. Također, s obzirom na neujednačenu praksu u članku se daje poseban osvrt i na ključno pitanje što je mjerodavno za proširenu primjenu–upis u registar i/ili klasifikacija po NKD-u i/ili faktično obavljanje djelatnosti?

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag