U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/22 objavljen je članak "Polugodišnji financijski izvještaji". Autorica članka je Katarina Nesterović.

Obveznici vođenja proračunskog računovodstva polugodišnje financijske izvještaje za 2022. godinu sastavljat će i predavati tijekom srpnja. U članku je dan kratak pregled obveznika sastavljanja i rokovi predaje financijskih izvještaja, osvrt na novi Pravilnik o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu te osvrt na najčešća pitanja i nedoumice u svezi Registra proračunskih i izvanproračunskih korisnika kao i pitanja s kojima su se korisnici suočavali u procesu predaje kvartalnih financijskih izvještaja.

Financijske izvještaje mogu predati isključivo proračunski i izvanproračunski korisnici državnog proračuna i JLP(R)S utvrđeni u Registru proračunskih i izvanproračunskih korisnika, a od ove godine, izvještaji se predaju putem aplikacije Ministarstva financija Financijsko izvještavanje u sustavu proračuna i Registar proračunskih i izvanproračunskih korisnika - RKPFI.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag