U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 1/21 objavljen je članak "Zakon o izmjenama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom". Autorica članka je Ružica Krizmanić.

Aktualnim izmjenama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Nar. nov., br. 138/20), s primjenom od 1. siječnja 2021., promijenila se odredba čl. 29. Zakona o fiskalizaciji, koja se odnosila na utvrđivanje visine blagajničkog maksimuma. Tako se iznos blagajničkog maksimuma više ne propisuje zakonskim odredbama, nego se to propisuje Pravilnikom o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Nar. nov., br. 146/12 - 70/20), čije se izmjene i dopune očekuju nakon objave zakonskih izmjena. Od 1.1.2021. također počinje primjena odredbi koje se odnose na fiskalizaciju prodaje putem samoposlužnih uređaja te iskazivanje QR koda na računu. U članku su detaljno pojašnjene odredbe koje obveznici fiskalizacije primjenjuju od 1.1.2021.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Ključne riječi: fiskalizacija računa obveznici fiskalizacije blagajnički maksimum interni akt o blagajničkom maksimumu QR kod na računu sadržaj računa samoposlužni uređaji fiskalizacija prodaje putem samoposlužnih uređaja dostava podataka o poslovnim prostorima 

Natrag