U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 3/21 objavljen je članak "Paušalno oporezivanje iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima". Autor članka je Krešimir Vranar

Građani koji iznajmljuju stanove, sobe i postelje putnicima i turistima uz propisane uvjete mogu plaćati porez na dohodak kao godišnji paušalni porez na dohodak. Koji uvjeti pritom moraju biti ispunjeni, koja je visina paušalnog poreza i kako se plaća piša autor ovoga članka.

Godišnji paušalni dohodak, godišnji paušalni porez na dohodak i prirez porezu od iznajmljivanja stanova  kojeg donosi nadležna ispostava Porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu poreznog obveznika – građanina.

Godišnji paušalni dohodak, godišnji paušalni porez na dohodak i prirez porezu od iznajmljivanja stanova utvrđuje se poreznim rješenjem, kojeg donosi nadležna ispostava Porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu poreznog obveznika – građanina.

Podsjećamo da je rješenjem utvrđeni godišnji paušalni porez na dohodak i prirez konačan pa porezni obveznik po toj osnovi ne može podnijeti godišnju poreznu prijavu.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag