U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/21 objavljen je članak "Obveze trgovaca i ugostitelja u poslovanju s hranom". Autor članka je Darko Marečić.

Svi trgovci i ugostitelji, u svrhu osiguranja sigurnosti hrane koju nude potrošačima, dužni su u svim fazama poslovanja s hranom uspostaviti postupke preduvjetnih programa (za objekte niskog rizika od mogućih nastupanja štetnih posljedica na sigurnost hrane) odnosno HACCP sustav temeljen na načelima istog sustava (za objekte srednjeg i visokog rizika) primjenjujući pritom nacionalne priznate vodiče u djelatnosti trgovine odnosno ugostiteljstva. Jednako tako, dužni su registrirati objekte u kojima se posluje s hranom ili osigurati njegovo odobravanje ako je to propisano, a SPH koji trguju s voćem i povrćem, upisati se u Upisnik trgovaca voćem i povrćem.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag