U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 3/21 objavljen je članak "Kretanje trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine". Autorica članka je Željka Marinović

Trošarinski proizvodi (alkohol i alkoholna pića, duhanske prerađevine i energenti) mogu se u komercijalne svrhe kretati u sustavu odgode plaćanja trošarine uz primjenu EMCS sustava ili s plaćenom trošarinom (kretanja izvan sustava odgode plaćanja trošarine) sukladno trošarinskim propisima. Na električnu energiju, prirodni plin i kruta goriva (ugljen, koks i lignit) ne primjenjuju se opća pravila nadzora kretanja trošarinskih proizvoda koja uređuju kretanje trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine i kretanje trošarinskih proizvoda puštenih u potrošnju (s plaćenom trošarinom) te odredbe o trošarinskom skladištu.

U članku autorica potanje piše o kretanju trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine na teritoriju Republike Hrvatske (RH), između RH i drugih država članica Europske unije (EU), obračunu trošarine i drugim specifičnostima kroz praktične primjere.  

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag