U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 1/21 objavljen je članak "Članarina turističkim zajednicama, rente i doprinosi za 2020." Autori članka su Dinko Lukač i mr. sc. Mirjana Paić Ćirić.

Pravna i fizička osoba koja obavlja propisanu gospodarsku djelatnost obvezna je plaćati i članarinu turističkoj zajednici, spomeničku rentu i druga propisana davanja za 2020. godinu uz plaćanje poreza na dobit ili dohodak. Obveza za svaku od navedenih naknada utvrđuje se putem propisanog obrasca, a isti se predaje uz godišnju prijavu poreza na dobit (Obrazac PD) ili dohodak (Obrazac DOH).

U članku autori potanje pišu o obveznicima plaćanja članarine turističkoj zajednici, spomeničke rente i drugih naknada, načinu obračuna, rokovima uplate i drugim specifičnostima za 2020. godinu.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

 

Ključne riječi: Članarina turističkim zajednicama članarina TZ obveznik poreza na dobit obveznik poreza na dobit u paušalnom iznosu obveznik poreza na dohodak obveznik poreza na dohodak u paušalnom iznosu godišnji paušalni iznos krevet smještajna jedinica mjesečni predujam - Spomenička renta obavljanje propisane djelatnosti osnovica Komorski doprinos propisana stopa SR u nepokretnom dobru
Natrag