Nove mjere HZZ-a: povlačenje otkaza i produženje roka za predaju zahtjeva

S obzirom na usvojeni travanjski paket mjera pomoći gospodarstvu od strane Vlade RH zbog Koronavirusa, donesen je naputak kojim se omogućava poslodavcima:

  • povlačenje ranije danih otkaza radnicima koji su stoga odjavljeni s HZMO-a u razdoblju od 1. ožujka do 1. travnja 2020., te
  • za iste te radnike podnošenje zahtjeva HZZ-u za korištenje Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) od mjeseca ožujka 2020.

Poslodavci koji se odluče na povlačenje danih otkaza trebaju HZMO-u podnijeti tiskanicu M-3P/obrazac eM-3P  te priložiti obrazloženje razloga za poništenje otkaza koje može biti isto za svakog takvog radnika.

Zahtjev za dodjelu potpore podnosi se HZZ-u kao i za sve druge radnike (https://mjera-orm.hzz.hr/ocuvanje-radnih-mjesta/).

Rok za predaju zahtjeva za potporu za ožujak produžen je do 10. travnja 2020.

Odnosno, prema objavi na stranicama HZZ-a:

  • za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene zaključno s danom travnja 2020. godine do 23:59 h odobravat će se isplate troškova plaća za mjesec ožujak, travanj i svibanj 2020. godine;
  • za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 11. travnja do 5. svibnja 2020. godine do 23:59 h odobravat će se isplate troškova plaće za travanj i svibanj 2020. godine;
  • za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 6. svibnja do 5. lipnja 2020. godine do 23:59 h odobravat će se isplate troškova plaće za svibanj 2020. godine.
Natrag