I trošak cijepljenja protiv gripe neoporeziv

Nakon nedavne dopune Pravilnika o provedbi OPZ-a vezano uz mogućnost neoporezivog plaćanja testiranja protiv COVID-19, novim je dopunama Pravilnika (Nar. nov., br. 114/20), s primjenom od 20.10.2020., omogućeno neoporezivo plaćanje troška cijepljenja protiv zaraznih bolesti, neovisno kako je trošak cijepljenja plaćen.

Naime, dopunom čl. 71.zc, st. 2. i 3., Pravilnika propisano je:

U uvjetima posebnih okolnosti iz članka 107.a Zakona, iznimno od posebnih propisa o oporezivanju dohotka, trošak cijepljenja protiv zaraznih bolesti što ga poslodavac i isplatitelj primitka odnosno plaće na svoj teret omogućuje radnicima i fizičkim osobama koje ostvaruju primitke iz članka 21. stavka 1. Zakona o porezu na dohodak u interesu obavljanja djelatnosti poslodavca i isplatitelja primitka odnosno plaće ne smatra se primitkom po osnovi nesamostalnog rada neovisno o načinu podmirenja troška cijepljenja.

Navedene se dopune Pravilnika primjenjuju do 31. prosinca 2020.

Znate li da nakon što se pretplatite na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ OSTVARUJETE PRAVO NA NEOGRANIČEN BROJ BESPLATNIH TELEFONSKIH KONZULTACIJA (BEZ DOKUPA MINUTA) s TEB-ovim savjetnicima svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati?

Pretplatu na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ možete naručiti na sljedećoj poveznici Naruči svoj primjerak FIP-a.

Natrag