HZZ – 7. svibnja posljednji dan za zaprimanje Zahtjeva za dodjelu potpore za travanj

Isplate troškova plaće za mjesec travanj i svibanj odobravat će se temeljem Zahtjeva za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 8. travnja do 7. svibnja 2020. godine.

Poslodavci koji žele ostvariti potpore za održavanje radnih mjesta za mjesec travanj trebaju podnijeti zahtjev zaključno s danom 7. svibnja 2020. što je posljednji dan za zaprimanje zahtjeva za navedeni mjesec.

Poslodavci koji su tijekom ožujka (od 1.3. do 1.4.2020.) otpustili radnike također mogu koristiti ovu mjeru ali samo za radnike kojima je posljednji radni odnos završio kod istog poslodavca uz uvjet da ih je poslodavac ponovno prijavio u radni odnos.

Ako je radnik za mjesec ožujak ostvario pravo na naknadu za vrijeme nezaposlenosti tada poslodavac nije mogao ostvariti pravo na potporu za mjesec ožujak, ali može ostvariti pravo na potporu za mjesec travanj i svibanj ako su ostali zaposleni kod njega. Stoga i ovi poslodavci mogu podnijeti zahtjev za potporu za travanj.

Znate li da nakon što se pretplatite na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ OSTVARUJETE PRAVO NA NEOGRANIČEN BROJ BESPLATNIH TELEFONSKIH KONZULTACIJA (BEZ DOKUPA MINUTA) s TEB-ovim savjetnicima svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati?

Pretplatu na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ možete naručiti na sljedećoj poveznici Naruči svoj primjerak FIP-a.

Natrag