Ugostiteljska djelatnost može se obavljati pod uvjetima i na način propisan Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti i provedbenim pravilnicima. Ugostitelji koji pružaju usluge pripremanja i usluživanja jela, pića i napitaka obvezni su utvrditi normative. Na pripremljeno i usluženo jelo i slastice u ugostiteljskim objektima PDV se obračunava po stopi 13%, dok se na piće i napitke PDV obračunava po stopi 25%. Osim toga, potrošnja alkoholnih i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima podliježe plaćanju poreza na potrošnju.

Detaljno o navedenoj temi možete pročitati u TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 7/25", u članku „Ugostiteljska djelatnost – porezni i računovodstveni aspekt", autorice Irene Slovinac.

----------

Osigurajte jednostavnu, brzu i praktičnu primjenu računovodstvenih, poreznih i ostalih propisa u praksi kroz neograničeno telefonsko savjetovanje, popuste na TEB-ovim seminarima i webinarima, stručne, aktualne i praktične članke, jedno pisano mišljenje i ostale pogodnostiDetaljne informacije o svim pogodnostima koje ostvarujete odabirom TEB-ovog sustava usluga i pretplatom na časopis „Financije, pravo i porezi“ pogledajte na:

Natrag