U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 11/24 objavljen je članak "Označavanje hrane". Autor članka je Darko Marečić.
Svaka hrana koja se stavlja na tržište mora biti označena propisanim obveznim minimalnim podacima, u slučaju pretpakirane hrane, na samoj hrani odnosno njenoj ambalaži ili privjesnici, a nepretpakirana hrana na mjestu prodaje ili ambalaži ako se hrana drži u njoj, dok pojedina kategorija hrane mora biti označena i dodatnim podacima propisanim posebnim propisima koji se primjenjuju na tu hranu. Za točnost i potpunost označavanja hrane odgovoran je onaj subjekt u poslovanju s hranom pod čijim se nazivom ili imenom hrana stavlja na tržište. Označavanje hrane od bitnog je značaja za potrošače kako bi putem informacija o hrani mogli donijeti pravilnu odluku o odabiru hrane koju žele konzumirati.
Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak
Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP
Natrag