Bilješke za mikro i male poduzetnike

Odbor za standarde financijskog izvještavanja (u nastavku: Odbor) je na svojim internetskim stranicama objavio standardizirani oblik bilješki (obrazac) uz financijske izvještaje za mikro i male poduzetnike.

Naime,  na sjednici održanoj 6. lipnja 2023. godine, Odbor je u svrhu rasterećenja mikro i malih poduzetnika pri sastavljanju godišnjih financijskih izvještaja, donio odluku o usvajanju instrukcijskog materijala za sastavljanje bilješki za mikro i male poduzetnike kojim se na pregledan način prikazuju sve objave koje su mikro i mali poduzetnici dužni objaviti u bilješkama, odnosno minimum propisanih obveznih objava u bilješkama sukladno HSFI.

Navedeni obrazac bilješki sastavljen je kao preporuka, te nije obvezna njegova primjena, a može se preuzeti ovdje.

Znate li da nakon što se pretplatite na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ OSTVARUJETE PRAVO NA NEOGRANIČEN BROJ BESPLATNIH TELEFONSKIH KONZULTACIJA (BEZ DOKUPA MINUTA) s TEB-ovim savjetnicima svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati?

Pretplatu na TEB-ov časopis „Financije, pravo i porezi“ možete naručiti na sljedećoj poveznici Naruči svoj primjerak FIP-a.

Natrag