U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 3/22 objavljen je članak "Tromjesečni financijski izvještaji i nova aplikacija Ministarstva financija". Autorica članka je Katarina Nesterović.

Obveznici vođenja proračunskog računovodstva prve kvartalne izvještaje za 2022. godinu sastavljat će i predavati tijekom travnja. U članku je dan kratak pregled obveznika sastavljanja, rokovi predaje i novosti u svezi podnošenja financijskih izvještaja.

Obveznici financijskog izvještavanja u sustavu proračuna do sada su financijske izvještaje predavali Fini, a počevši s izvještajima za prvo tromjesečje 2022. godine, financijski izvještaji predavat će se putem web aplikacije Ministarstva financija. Financijski izvještaji predavat će se na propisanim (dosadašnjim) obrascima financijskih izvještaja, u MS Excel formatu, koji će se učitavati direktno u aplikaciju.

Poveznica za prijavu u aplikaciju bit će objavljena na internetskim stranicama Ministarstva financija.

Također, poslove vođenja Registra proračunskih i izvanproračunskih korisnika također putem nove aplikacije preuzima Ministarstvo financija. To znači da se obrasci RKP, PRKP i B-RKP više ne dostavljaju Fini nego se upisi, promjene i brisanje podataka iz Registra izvršaju direktno kroz novu aplikaciju.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag