U TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 3/22 objavljen je članak "Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna JLP(R)S-a za 2021. godinu". Autorica članka je Loranda Novosel.

Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2021. godinu, kao što propisuje čl. 163. novog Zakona o proračunu, donosi se na temelju Pravilnika o polugodišnjem i godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna (Nar. nov., br. 24/13, 102/17, 1/20 i 147/20), što znači da je taj izvještaj ostao gotovo nepromijenjen u odnosu na prethodni polugodišnji i godišnji izvještaj o izvršenju.

Izvršenje proračuna ukazuje na ostvarenje iznosa predviđenih planom i u realnosti razlikuje se od plana proračuna, a njihovo ostvarenje uspoređuje se s planom kao i izvršenjem usporednog prethodnog razdoblja, te se zajedno s drugim podacima propisanog sadržaja i roka podnosi predstavničkom tijelu, i to nakon završetka polugodišta i fiskalne godine.

U ovome tekstu daje se podsjetnik na izradu i dostavu izvještaja o izvršenju proračuna jedinica lokalne samouprave za 2021. godinu, te osvrt na neka pitanja iz Upitnika o fiskalnoj odgovornosti, koji je sastavni dio Izjave o fiskalnoj odgovomosti, a koja su vezana uz ovaj izvještaj.

Pretplatnici internet izdanja časopisa članak mogu pročitati na sljedećoj poveznici: Pročitaj članak

Pretplatu na časopis "Financije, pravo i porezi" možete obaviti na sljedećoj poveznici: Pretplati se na FIP

Natrag