Dopune TEB-ovog portala POREZI

TEB-ov portal POREZI dopunjen je novim poveznicama na članke objavljene u TEB-ovom časopisu "Financije, pravo i porezi" br. 4/21.

U kategoriji PLAĆE, DOHODAK, DOPRINOSI I JOPPD dodane su:

 • poveznica na članak „Šifre osobnih primanja od 1.3.2021.“ uz čl. 92. st. 6. Pravilnika o porezu na dohodak;
 • poveznica na članak „Digitalni nomadi i porezni tretman njihovih primitaka u RH“ uz čl. 9. st. 1. toč. 26. Zakona o porezu na dohodak;
 • poveznica na članak „Radno-pravni i porezni status osoba koje usluge pružaju posredstvom digitalnih platformi“ uz čl. 27. Zakona o porezu na dohodak i čl. 32.k Pravilnika o porezu na dohodak;
 • poveznica na članak „Plaćanje i izmjena predujmova poreza na dohodak od samostalne djelatnosti tijekom 2021. godine“ uz čl. 37. st. 7. Zakona o porezu na dohodak i čl. 50. st. 3. Pravilnika o porezu na dohodak;
 • poveznica na članak „Osobni odbitak nerezidenata“ uz čl. 16. st. 1. Zakona o porezu na dohodak;
 • poveznica na odgovor na pitanje „Neopravdani izostanak s posla i obračun plaće“ uz čl. 21. st. 1. Zakona o porezu na dohodak, čl. 21. i 200. Zakona o doprinosima, čl. 17. Pravilnika o porezu na dohodak i čl. 11. Pravilnika o doprinosima.

U kategoriji POREZ NA DOBIT dodane su:

 • poveznica na članak „Kontrolirana inozemna društva i Obrazac PD-KID“ uz čl. 30.b i 30.c Zakona o porezu na dobit i čl. 39.b i 39.c Pravilnika o porezu na dobit;
 • poveznica na članak „Novosti u Zakonu o porezu na dobit u reguliranju poslovanja između povezanih osoba“ uz čl. 13. Zakona o porezu na dobit i čl. 40. Pravilnika o porezu na dobit;
 • poveznica na članak „Transferne cijene i državne potpore u oporezivanju dobiti - predmet Starbucks“ uz čl. 13. i 14.a Zakona o porezu na dobit i čl. 40. Pravilnika o porezu na dobit.

U kategoriji FISKALIZACIJA dodana je:

 • poveznica na članak „Fiskalizacija s primjerom internog akta“ uz čl. 2., 3., 5., 8., 9., 11., 19., 19.a, 20.b, 21., 22., 25., 28. i 29. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i čl. 19., 30.a, 30.b, 30.c, 32. i 41.f Pravilnika o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Podsjećamo da na TEB-ovom portalu POREZI besplatno možete pročitati pročišćene tekstove poreznih zakona i njihovih provedbenih propisa (pravilnici, odluke, uredbe, naredbe i dr.). Svim korisnicima TEB-ovog portala POREZI omogućili smo besplatno KORIŠTENJE UNAKRSNIH POVEZNICA između konkretnih odredbi poreznih zakona i njihovih provedbenih propisa.

Za korištenje besplatnog sadržaja TEB-ovog portala POREZI nije potrebna registracija niti dostava bilo kakvih podataka.

TEB-ovom portalu porezi možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://porezi.teb.hr

Ako se malo detaljnije bavite porezima i poreznim obračunima, uz registraciju i pretplatu, na TEB-ovom portalu POREZI možete proučiti i sva relevantna i aktualna MIŠLJENJA SREDIŠNJEG UREDA POREZNE UPRAVE, te ogroman broj TEB-ovih ČLANAKA i ostalih STRUČNIH TEKSTOVA kojima se pojašnjava primjena konkretnih odredbi poreznih zakona i njihovih provedbenih propisa.

Sva mišljenja Porezne uprave i svi TEB-ovi članci i ostali stručni tekstovi također su unakrsno POVEZANI S KONKRETNIM ODREDBAMA poreznih zakona i njihovih provedbenih propisa, što korisnicima omogućuje brže i kvalitetnije praćenje i tumačenje  poreznih propisa.

Na naplatni sadržaj TEB-ovog portala POREZI možete se pretplatiti za:

 • 7 dana po cijeni od 50,00 kn + PDV,
 • 30 dana po cijeni od 100,00 kn + PDV,
 • 90 dana po cijeni od 200,00 kn + PDV ili
 • 360 dana po cijeni od 500,00 kn + PDV.

Sve pretplatnike TEB-ovog portala POREZI odmah, putem newslettera, obavještavamo o svakoj  promjeni sadržaja na portalu.

Pregledajte kako izgleda novi TEB-ov portal POREZI putem poveznice https://porezi.teb.hr, a za pristup njegovom cjelokupnom sadržaju odaberite razdoblje pretplate koja Vam najviše odgovara.

Srdačan pozdrav iz TEB-a!

Natrag