Program

Iz programa izdvajamo:

-   Obveznici primjene Uredbe (EU) 2016/679 i rokovi
-   Dužnosti voditelja obrade/izvršitelja obrade/službenika za zaštitu podataka
-   Prava ispitanika
-   Prijedlog Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka
-   Primjeri odluka, izjava i dr. akata
-   Iskustva pri implementaciji Uredbe (EU) 2016/679

Seminar je namijenjen poduzetnicima, proračunima, neprofitnim organizacijama, obrtnicima i slobodnim zanimanjima

Raspored održavanja seminara po gradovima:

  • Varaždin, 16.4.2018. (ponedjeljak), Park Boutique Hotel, Ul. Juraja Habdelića 6
  • Zagreb, 17.4.2018. (utorak), Hotel International Zagreb, Miramarska cesta 24
  • Osijek, 18.4.2018. (srijeda), Hotel Osijek, Šamačka 4
  • Rijeka, 19.4.2018. (četvrtak), Grand Hotel Bonavia, Dolac 4
  • Pula, 20.4.2018. (petak), HGK, Carrarina ul. 5
  • Dubrovnik, 23.4.2018. (ponedjeljak), Hotel Lero, Ul. Iva Vojnovića 14
  • Split, 24.4.2018. (utorak), HGK, Trumbićeva obala 4
  • Šibenik, 25.4.2018. (srijeda), Hotel Jadran, Obala dr. Franje Tuđmana 52
  • Zadar, 26.4.2018. (četvrtak), Hotel Kolovare, B. Peričića 23
  • Bjelovar, 27.4.2018. (petak), Ekonomski fakultet, A. B. Šimića 1
  • Početak: (u svim mjestima) u 9,30 sati 
    Prijam:
     od 8.45 sati

 

Program:

Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679

  • Područje primjene Uredbe (EU) 2016/679
  • Načela i osnove za obradu osobnih podataka
  • Obveznici primjene Uredbe (EU) 2016/679
  • Voditelj obrade i izvršitelj obrade – tko su, koje su im obveze, u kojim slučajevima se moraju voditi evidencije o aktivnostima obrade
  • Službenik za zaštitu podataka – kad se mora imenovati, koje su mu zadaće, na koji način se može obavljati ta funkcija
  • Rokovi čuvanja osobnih podataka
  • Prava ispitanika
  • Obveze prema ispitaniku u trenutku prve komunikacije
  • Rokovi za postupanje u vezi s ostvarivanjem prava ispitanika
  • Pravna sredstva, odgovornost i sankcije

Prijedlog Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka

  • Pitanja koja će se urediti nacionalnim zakonodavstvom
  • Obrada osobnih podataka u posebnim slučajevima
  • Video nadzor
  • Postupak u nadležnosti Agencije za zaštitu osobnih podataka i pravni lijekovi

Postupak implementacije Uredbe (EU) 2016/679

  • Analiza procesa obrade podataka
  • Definiranje osnova obrade
  • Evidencije obrade
  • Organizacijske i tehničke mjere
  • Procjene učinka

Usklađenje dokumentacije

  • Definiranje postupka ostvarivanja prava ispitanika
  • Ogledni primjeri internih akata, odluka, izjava i dr.
  • Revizija ugovora i druge dokumentacije

Voditelji i izvršitelji obrade

  • Definiranje statusa
  • Procjene usklađenosti izvršitelja
  • Ugovorni odnosi voditelj – izvršitelj obrade
  • Odgovornost voditelja i izvršitelja

 

Predavači:

-   Petra Slivnjak  - Službenik za zaštitu osobnih podataka u Hrvatskoj pošti d.d. (Varaždin i Zagreb)

-   Odvjetnici odvjetničkog društva Anić i partneri (ostali gradovi)

-   TEB-ovi savjetnici (svi gradovi)

Pisani materijal: Radna mapa s prezentacijama predavača.

Kotizacija: Naknada za sudjelovanje na seminaru iznosi 700,00 kn (s PDV-om) po sudioniku. U cijenu je uključen pisani materijal, radni pribor i osvježavajući napitak.

Drugi i svaki sljedeći sudionik iz istog društva plaća kotizaciju u iznosu od 600,00 kn (s PDV-om).

Pogodnosti za TEB-ove pretplatnike:

za pretplatnike FIP-a naknada iznosi 600,00 kn (s PDV-om) po polazniku, ako je obveza za 2018. podmirena;

jedan sudionik iz pravne osobe koja s TEB-om ima zaključen Ugovor o uslugama savjetovanja može sudjelovati bez plaćanja kotizacije, ako je obveza za 2018. godinu podmirena.

Uplata i prijava:

Kotizacija se uplaćuje unaprijed, na IBAN TEB-a: HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijaviti se možete putem web prijavnice, ili na tel: 01 45 71 640 ili fax: 01 46 11 411.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom omogućite kvalitetnu organizaciju seminara.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 01/ 4571-640.

 

Molimo da se pravovremeno prijavite kako biste osigurali svoje mjesto, jer je broj polaznika u grupi ograničen.