Datum održavanja: 15.10.2021. (petak)
Početak webinara u 9,30 sati
Predviđeno trajanje izlaganja: 300 minuta + odgovori na pitanja
Završetak oko 15,00 sati

*5 bodova za revizore, s oznakom A  

Webinar je namijenjen obveznicima primjene propisa o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma i obveznicima upisa u Registar stvarnih vlasnika. Predavači će upoznati polaznike s novostima i aktualnim pitanjima vezanima za naknadni upis promjena u Registrar stvarnih vlasnika, te sa praktičnom primjenom propisa o sprječavanju pranja novca.

Svi polaznici dobiti će potvrdu da su za 2021. godinu obavili stručnu izobrazbu propisanu Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, a ovlašteni revizori 5 bodova iz ostalih područja s oznakom A.

 

Predavači: Ante Biluš, dipl. iur., predstojnik Ureda za sprječavanje pranja novca i Ivica Maros, dipl.iur.

Program:

 1. Uloga i zadaće Ureda za sprječavanje pranja novca
 2. Slučajevi sa sumnjom na pranje novca - primjeri iz prakse za revizorska društva i nadzor
 3. Novi standardi na području SPNFT
 4. Aktualna pitanja o Registru stvarnih vlasnika
 5. Politički izložene osobe
 6. Tipologije i rizici od pranja novca i financiranja terorizma
 7. Procjena rizika i upravljanje rizicima od PN/FT rizika i  pristupa temeljen na rizicima (RBA)
 8. Mjere dubinske analize i razina PN/FT rizika
 9. Obveza i program stručnog osposobljavanja i izobrazbe
 10. Vođenje evidencija i čuvanje dokumentacije
 11. Odgovori na pitanja polaznika

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija: Naknada za sudjelovanje iznosi po polazniku 890,00 kn. Drugi i svaki slijedeći sudionik iz istog društva plaća kotizaciju u iznosu od 790,00 kn.

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

Pogodnosti za TEB-ove pretplatnike: Za pretplatnike FIP-a i potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja naknada iznosi 710,00 kn po polazniku, ako je obveza za 2021. godinu podmirena.

DODATNA POGODNOST: Polaznici ovog webinara mogu uz veliki popust kupiti TEB-ov PRIRUČNIK ZA PRIMJENU Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma s komentarima odredbi Zakona i svih pravilnika. Autori su stručnjaci iz Ureda za spriječavanje pranja novca: I. Maros, A. Biluš i T. Sertić. Redovna cijena priručnika iznosi 490,00 kn, a cijena s popustom iznosi 200,00 kn (s uključenim PDV-om). Polaznici koji žele kupiti ovaj priručnik po pogodovnoj cijeni mogu uplatiti kotizaciju uvećanu za 200,00 kuna po primjerku priručnika.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a: HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prethodna prijava je obvezna. Molimo da u prijavnicu unesete točne podatke, kako bi mogli izdati ispravne potvrde o obavljenoj edukaciji i bodovima za ovlaštene revizore.

Prijava: Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.

Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom webinaru pogledajte na ovoj poveznici.

Radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, molimo vas da kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu čim prije, najkasnije 3 radna dana prije održavanja.

* OVLAŠTENI REVIZORI: Dobili smo od Minstarstva financija prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovoj izobrazbi ovlaštenim revizorima priznati 5 bodova stalnog stručnog usavršavanja iz osnovnih aktivnosti iz ostalih područja s oznakom „A“. Ovlašteni revizori trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu sa točnim podacima, a u kućici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj radi priznavanja bodova.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.
Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.
TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.