Datum održavanja: 3.2.2022. (četvrtak)
Početak webinara u 9,30 sati

Predviđeno trajanje izlaganja: 300 minuta + odgovori na pitanja
Završetak oko 15,00 sati

*5 bodova za revizore s oznakom A 
**Potvrda o obavljenoj izobrazbi iz SPN/FT za 2022.

Webinar je namijenjen obveznicima primjene propisa o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma i obveznicima upisa u Registar stvarnih vlasnika. Vrhunski predavači upoznati će polaznike s novostima i aktualnim pitanjima u sustavu sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u 2022. godini, te sa praktičnom primjenom odnosnih propisa.

Predavači:

 1. Ante Biluš, dipl. iur., predstojnik Ureda za sprječavanje pranja novca
 2. Ivica Maros, dipl.iur.

Program:

 1. Uloga i zadaće Ureda uza sprječavanje pranja novca u 2022.
 2. Slučajevi sa sumnjom na pranje novca - primjeri iz prakse za reviorska društva i nadzor
 3. Novosti u sustavu i primjena propisa o sprječavanju pranja novca (SPN) i financiranja terorizma (FT) u 2022.
 4. Tipologije i trendovi pranja novca i financiranja terorizma
 5. Primjena Pravilnika o registru stvarnih vlasnika
 6. Procjena rizika i upravljanje rizicima od PN/FT rizika i  pristupa temeljen na rizicima (RBA)
 7. Mjere dubinske analize & razina PN/FT rizika
 8. Vođenje evidencija, čuvanje dokumentacije
 9. Druge aktualnosti uz SPN/FT
 10. Odgovori na pitanja polaznika

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija: Naknada za sudjelovanje iznosi po polazniku 895,00 kn. Drugi i svaki slijedeći sudionik iz istog društva plaća kotizaciju u iznosu od 820,00 kn.

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

Pogodnosti za TEB-ove pretplatnike: 

Za pretplatnike FIP-a i potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja naknada iznosi 750,00 kn po polazniku, ako je obveza za 2022. godinu podmirena.

DODATNA POGODNOST: Polaznici ovog webinara mogu uz veliki popust kupiti TEB-ov PRIRUČNIK ZA PRIMJENU Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma s komentarima odredbi Zakona i svih pravilnika. Autori su stručnjaci iz Ureda za spriječavanje pranja novca: I. Maros, A. Biluš i T. Sertić. Redovna cijena priručnika iznosi 490,00 kn, a cijena s popustom iznosi 200,00 kn (s uključenim PDV-om). Polaznici koji žele kupiti ovaj priručnik po pogodovnoj cijeni mogu uplatiti kotizaciju uvećanu za 200,00 kuna po primjerku priručnika.

Prijava: Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.

Prethodna prijava je obvezna. Molimo da u prijavnicu unesete točne podatke, kako bi mogli izdati ispravne potvrde o obavljenoj edukaciji i bodovima za ovlaštene revizore.

Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom webinaru pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a: HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, molimo vas da kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu čim prije, najkasnije 3 radna dana prije održavanja.

* OVLAŠTENI REVIZORI: Dobili smo od Minstarstva financija prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovoj izobrazbi ovlaštenim revizorima priznati 5 bodova stalnog stručnog usavršavanja iz osnovnih aktivnosti iz ostalih područja s oznakom „A“. Ovlašteni revizori trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu sa točnim podacima, a u kućici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj radi priznavanja bodova.

**OBVEZNICI PRIMJENE ZAKONA: Svi polaznici dobiti će potvrdu da su za 2022. godinu obavili stručnu izobrazbu propisanu Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.
Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.
TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.