Datum održavanja: 6.6.2024. (četvrtak)
Početak u 9,30 sati
Završetak oko 15,30 sati

5 bodova za ovlaštene revizore, oznaka A*

Potvrda o obavljenoj izobrazbi iz SPN/FT za 2024.**

Webinar je namijenjen obveznicima primjena propisa o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma - ovlaštenim revizorima, računovođama, financijskim i pravnim stručnjacima, kontrolerima, internim revizorima, planerima i analitičarima, menadžerima i ostalim zainteresiranim osobama.

Kroz predavanja i tumačenja na ovom webinaru, polaznici će steći napredna znanja o primjeni Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma s posebnim naglaskom na procjenu rizika i dubinske mjere analize, dostavljanja obavijesti o sumnjivim transakcijama, praktične primjere za revizore i revizorska društva, nacionalnu procjenu rizika te registar stvarnih vlasnika.

Program:

 1. Primjena propisa o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma
 2. Procjena rizika, mjere dubinske analize i druge preventivne mjere
 3. Dostavljanje obavijesti Uredu za SPN o sumnjivim transakcijama, osobama i sredstvima
 4. Primjeri iz prakse za revizorska društva i dr.
 5. Tipologije pranja novca
 6. Nacionalna procjena rizika od pranja novca i financiranja terorizma
 7. Registar stvarnih vlasnika
 8. Odgovori na pitanja polaznika webinara

Predavač: Ante Biluš, dipl. iur., predstojnik Ureda za sprječavanje pranja novca 

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija:

 1. Za pretplatnike TEB-ovog časopisa „Financije, pravo i porezi“ i potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja, naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenim popustom od 20% iznosi 100,00 eura po polazniku.

 2. Za sve ostale polaznike (nepretplatnike) naknada za sudjelovanje na webinaru iznosi 125,00 eura po polazniku, pri čemu drugi i svaki sljedeći polaznik iz iste pravne osobe nepretplatnika plaća naknadu za sudjelovanje s uključenim popustom od 10% u iznosu od 112,50 eura.

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijava:

Prethodna prijava je obavezna. Molimo vas da radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu najkasnije jedan radni dan prije održavanja.

 • Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.
 • Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom internet seminaru (webinaru) pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

*OVLAŠTENI REVIZORI: Od Ministarstva financija dobili smo prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovom webinaru revizorima priznati 5 bodova stalnog stručnog usavršavanja iz ostalih područja s oznakom „A“. Radi priznavanja bodova ovlašteni revizori trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu s točnim podacima, označiti da su ovlašteni revizori, u kučici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj i sudjelovati na webinaru čitavo vrijeme trajanja.

**OBVEZNICI PRIMJENE ZAKONA:
Svi polaznici dobiti će potvrdu da su za 2024. godinu obavili stručnu izobrazbu propisanu Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.

Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.

TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 01 4571 640.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.