*4 boda za revizore s oznakom A 
**Potvrda o obavljenoj izobrazbi iz SPN/FT za 2023.

Datum održavanja: 15.6.2023. (četvrtak)
Početak webinara u 9,30 sati
Trajanje izlaganja: 240 minuta s odgovorima na pitanja

Webinar je namijenjen obveznicima primjene propisa o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma - ovlaštenim revizorima, računovođama, financijskim i pravnim stručnjacima, kontrolerima, internim revizorima, planerima i analitičarima, menadžerima i drugim zainteresiranima.

Polaznici webinara steći će napredna znanja o primjeni Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma i značajnim izmjenama koje su stupile na snagu s 1.1.2023. godine, te o ostalim važnim novostima i aktualnim pitanjima u sustavu sprječavanja pranja novca, uz primjere iz hrvatske prakse.

Program:

 1. Izmijenjeni propisi o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma
 2. Procjena rizika i upravljanje rizicima
 3. Mjere dubinske analize
 4. Prijavljivanje sumnjivih transakcija uključujući pokušane transakcije
 5. Prijavljivanje gotovinskih transakcija
 6. Tipologije i indikatori za prepoznavanje pranja novca
 7. Vođenje evidencija i čuvanje dokumentacije
 8. Primjeri iz prakse za revizorska društva i dr.
 9. Odgovori na pitanja polaznika webinara

Predavač: Ante Biluš, dipl. iur., predstojnik Ureda za sprječavanje pranja novca

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija: 

 1. Za pretplatnike TEB-ovog časopisa „Financije, pravo i porezi“ i potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja s TEB-om naknada za sudjelovanje na ovom webinaru s uključenim popustom od 20% iznosi 104,00 eura (783,59 kn) po polazniku, ako je obveza za 2023. podmirena.

 2. Za sve ostale (nepretplatnike) naknada za sudjelovanje na webinaru iznosi 130,00 eura (979,49 kn) po polazniku, pri čemu drugi i svaki sljedeći polaznik iz iste pravne osobe nepretplatnika plaća kotizaciju umanjenu za 10% u iznosu od 117,00 eura (881,54 kn).

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

DODATNA POGODNOST: Polaznici ovog webinara mogu uz veliki popust kupiti TEB-ov PRIRUČNIK ZA PRIMJENU Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma s komentarima odredbi Zakona i svih pravilnika. Autori su stručnjaci iz Ureda za spriječavanje pranja novca: I. Maros, A. Biluš i T. Sertić. Redovna cijena priručnika s uključenim PDV-om iznosi 65,03 eura (490,00 kn), a cijena s popustom iznosi 15,00 EUR/113,02 kn. Polaznici koji žele kupiti ovaj priručnik po pogodovnoj cijeni mogu uplatiti kotizaciju uvećanu za 15,00 eura po primjerku priručnika.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijava:

Prethodna prijava je obavezna. Molimo vas da radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu najkasnije tri radna dana prije održavanja.

 • Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.
 • Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom internet seminaru (webinaru) pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

* OVLAŠTENI REVIZORI: Dobili smo od Minstarstva financija prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovoj izobrazbi ovlaštenim revizorima priznati 4 boda stalnog stručnog usavršavanja iz osnovnih aktivnosti iz ostalih područja s oznakom „A“. Ovlašteni revizori radi priznavanja bodova trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu sa točnim podacima, označiti da su ovlašteni revizori, u kučici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj i sudjelovati na webinaru čitavo vrijeme trajanja.

**OBVEZNICI PRIMJENE ZAKONA: Svi polaznici dobiti će potvrdu da su za 2023. godinu obavili stručnu izobrazbu propisanu Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.
Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.
TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 01 4571 640.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.