Datum održavanja: 8.12.2021. (srijeda)
početak: 10,00 sati
Trajanje izlaganja:120 minuta

 

Godišnji obračun poreza na dohodak od nesamostalnog rada obavlja poslodavac kako bi više uplaćeni porez u 2021. mogao vratiti radniku sa zadnjom isplatom plaće u prosincu 2021., odnosno kako bi obustavio i uplatio manje uplaćeni porez zbog uočene pogreške u obračunu tijekom godine koja nije ispravljena za mjesec isplate plaće na koji se odnosila. Godišnji obračun sastavlja se najkasnije do 31.12.2021., sa zadnjom isplatom primitka od nesamostalnog rada (plaće) u 2021. godini radnicima koji nisu iskoristili osobni odbitak zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski dopust, bolovanje iznad 42 dana, itd. Na praktičnim primjerima biti će pojašnjeno na koji način i za koje radnike se utvrđuje godišnji porez na dohodak od nesamostalnog rada, kako se iskazuju utvrđene razlike u JOPPD obrascu i platnoj listi, kada se radi novi godišnji obračun poreza na dohodak i kako se iskazuju razlike u JOPPD obrascu.

Program:

1. Sastavljanje godišnjeg obračuna poreza na dohodak od nesamostalnog rada (plaće) od strane poslodavca u prosincu 2021.

- uvjeti za sastavljanje godišnjeg obračuna
- za koje radnike se sastavlja godišnji obračun poreza u prosincu 2021.?
- korištenje osobnog odbitka na godišnjoj razini za radnika i uzdržavane članove
- primjeri utvrđivanja godišnjeg poreza i iskazivanje razlika utvrđenih godišnjim obračunom u JOPPD obrascu

2. Primjeri ispravljanja pogrešaka u godišnjem obračunu poreza na dohodak od nesamostalnog rada (plaće) u prosincu 2021.

- postupanje kod iskazivanja manjeg iznosa za povrat u JOPPD obrascu (u godišnjem obračunu pogrešno je iskazan veći iznos povrata)
- postupanje kod iskazivanja višeg iznosa za povrat u JOPPD obrascu (u godišnjem obračunu pogrešno je iskazan manji iznos povrata)

3. Kada se radi novi godišnji obračun tj. reobračun godišnjeg obračuna?

- isplata oporezivih primitaka iza godišnjeg obračuna poreza na dohodak
- primjeri isplata oporezivih primitaka (npr. 13-te plaće, oporezive božićnice, novčane nagrade za radne rezultate, itd.) poslije sastavljenog godišnjeg obračuna

4. Odgovori na pitanja sudionika webinara

Predavač: TEB-ov viši savjetnik Dinko Lukač, dipl. oec.

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija: Naknada za sudjelovanje na webinaru iznosi 500,00 kn (400,00 kn + 100,00 kn PDV-a) po sudioniku.
Drugi i svaki sljedeći sudionik iz iste pravne osobe plaća kotizaciju sa 10% popusta, u iznosu od 450,00 kn (360,00 kn + 90,00 PDV-a).

Pogodnosti za TEB-ove pretplatnike:

Za pretplatnike FIP-a naknada po polazniku umanjuje se za 20% i iznosi 400,00 kn (320,00 kn + 80,00 PDV-a), ako je obveza za 2021. podmirena.

Za potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja naknada po polazniku umanjuje se za 50% i iznosi 250,00 kn (200,00 kn + 50,00 PDV-a), ako je obveza za 2021. podmirena.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijava: Prethodna prijava je obavezna. Molimo vas da radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu najkasnije jedan radni dan prije održavanja.

Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.

Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom internet seminaru (webinaru) pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.
Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.
TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.