Vrijeme održavanja: 26.9.2023.(utorak)
Početak u 9,30 sati
Trajanje izlaganja: 120 min

*2 boda za ovlaštene revizore

U praksi se često događaju situacije koje zahtijevaju izmjenu ranije predanih JOPPD obrazaca, bilo zbog naknadno utvrđenih pogrešaka, novih okolnostiili zbog propustau prikazivanju određenih isplata ili obveza. Na webinaru se, na praktičnim primjerima, pojašnjavaju načini ispravaka i  dopuna JOPPD-a.

Program:

 1. Kada se radi ispravak JOPPD obrasca?
 2. Koliko se ispravaka može napraviti i za koje razdoblje?
 3. Ispravak JOPPD za razdoblja prije 1.1.2023.
 4. Pravila i načini ispravljanjaJOPPD-a
 5. Koji se podaci mogu izmijeniti samo ispravkom?
 6. Kako poništiti podatke o stjecatelju?
 7. Ispravci za koje se osim ispravka podnosi i dopuna
 8. Kada se radi dopuna JOPPD-a i kako ju napraviti?
 9. Primjeri ispravaka i dopuna JOPPD-a (pogrešan obračun plaće, pogrešno razdoblje, pogrešna oznaka stjecatelja/primitka, JOPPD poslan na pogrešan dan, naknadno priznata ozljeda na radu, propušteno iskazivanje isplate, i dr.)
 10. Odgovori na pitanja

Predavačica: TEB-ova viša savjetnica Jasminka Rakijašić, dipl.oec.

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija:

 1. Za pretplatnike TEB-ovog časopisa „Financije, pravo i porezi“ naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenih  20 % popusta iznosi 64,00 eura (482,21 kn) po polazniku, ako je obveza za 2023. podmirena.

 2. Za potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja, naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenih  50 % popusta iznosi 40,00 eura (301,38 kn) po polazniku, ako je obveza za 2023. podmirena.

 3. Za sve ostale polaznike (nepretplatnike) naknada za sudjelovanje na webinaru iznosi 80,00 eura (602,76 kn) po polazniku, pri čemu drugi i svaki slijedeći polaznik iz iste pravne osobe nepretplatnika plaća naknadu za sudjelovanje s popustom od 10% u iznosu od 72,00 eura (542,48 kn).

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijava:

Prethodna prijava je obavezna. Molimo vas da radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu najkasnije jedan radni dan prije održavanja.

 • Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.
 • Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom internet seminaru (webinaru) pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

*OVLAŠTENI REVIZORI: Od Ministarstva financija dobili smo prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovom webinaru revizorima priznati 2 boda stalnog stručnog usavršavanja iz osnovnih aktivnosti iz područja računovodstva. Radi priznavanja bodova ovlašteni revizori trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu s točnim podacima, označiti da su ovlašteni revizori, u kučici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj i sudjelovati na webinaru čitavo vrijeme trajanja.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.

Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.

TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 01 4571 640.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.