Datum održavanja  1.12.2022. (četvrtak)
Početak : 9,00 sati
Trajanje: 300 minuta

* 5 bodova za ovlaštene revizore

Webinar je namijenjen uvoznicima, izvoznicima, špediterima i svim ostalim pravnim subjektima koje zanima carinsko poslovanje. Polaznici će se upoznati s novostima u primjeni Konvencije o zajedničkom provoznom postupku i kod popunjavanja uvoznih i izvoznih deklaracija od 1.1.2023. godine,  s carinskom, statističkom i poreznom osnovicom i preferencijalnom stopom carine, te s drugim aktualnostima u carinskom poslovanju.

Predavači:

 1. mr. sc. Bosiljko Zlopaša, pomoćnik ravnatelja Carinske uprave
 2. mr. sc. Melita Buljan, voditeljica Službe za carinske postupke
 3. mr. sc. Branka Tuđen, voditeljica Službe za carinsku vrijednost i podrijetlo robe
 4. mr.sc. Mihaela Kleković, voditeljica Službe za carinske procedure

Program:

 1. Novosti u primjeni Konvencije o zajedničkom provoznom postupku i njeno širenje na istok i jugoistok Europe
 2. Novosti kod popunjavanja uvoznih deklaracija i postupanju s njima od 1.1.2023.
 3. Carinska, statistička i porezna osnovica od 01.01.2023. i novosti kod primjene preferencijalne stope carine
 4. Novosti kod popunjavanja izvozne carinske deklaracije od 1.1.2023.
 5. Odgovori na pitanja polaznika

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija:

 1. Za pretplatnike TEB-ovog časopisa „Financije, pravo i porezi“ naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenim popustom iznosi 750,00 kn (99,54 EUR) po polazniku, ako je obveza za 2022. podmirena.

 2. Za potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja s TEB-om naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenim popustom iznosi 650,00 kn (86,27 EUR) po polazniku, ako je obveza za 2022. podmirena.

 3. Za sve ostale polaznike (nepretplatnike) naknada za sudjelovanje na webinaru iznosi 890,00 kn (118,12 EUR) po polazniku, pri čemu drugi i svaki sljedeći polaznik iz iste pravne osobe nepretplatnika plaća kotizaciju sa 10% popusta, u iznosu od 800,00 kn (106,18 EUR).

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijava:

Prethodna prijava je obavezna. Molimo vas da radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu najkasnije jedan radni dan prije održavanja.

 • Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.
 • Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom internet seminaru (webinaru) pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

*OVLAŠTENI REVIZORI: Od Ministarstva financija dobili smo prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovom webinaru revizorima priznati 5 bodova stalnog stručnog usavršavanja iz osnovnih aktivnosti iz ostalih područja. Radi priznavanja bodova ovlašteni revizori trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu s točnim podacima, označiti da su ovlašteni revizori, u kučici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj i sudjelovati na webinaru čitavo vrijeme trajanja.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.
Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.
TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 01 4571 640.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.