Datum održavanja: 29.11.2022. (utorak)
Početak: 9,30 sati
Trajanje: 120 minuta

 2 boda za ovlaštene revizore*

Obveza je poslodavca utvrditi godišnji porez na dohodak od nesamostalnog rada u prosincu 2022. za radnike koji su naknadu plaće ostvarivali na teret obveznih osiguranja, ili im je porezno opterećenje bilo povećano tijekom godine. Kroz primjere na webinaru će se pojasniti utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak kada se plaća (ne)isplaćuje, ispravljanje pogreški u godišnjem obračunu i izrada novog godišnjeg obračuna.

Program:

 1. Sastavljanje godišnjeg obračuna poreza na dohodak od nesamostalnog rada u prosincu 2022. godine
 • kada poslodavac mora sastaviti godišnji obračun poreza?
 • uvjeti za sastavljanje godišnjeg obračuna
 • za koje radnike se sastavlja godišnji obračun poreza na dohodak?
 • primjeri sastavljanja godišnjeg obračuna poreza i iskazivanje razlika u JOPPD obrascu
 1. Ispravljanje pogreški u godišnjem obračunu
 • moguće pogreške u godišnjem obračunu
 • pravila za ispravljanje pogreški u obračunu i iskazivanje iznosa u JOPPD obrascu
 • primjeri ispravljanja pogreške u godišnjem obračunu
 1. Sastavljanje novog godišnjeg obračuna (reobračuna)
 • kada se sastavlja novi godišnji obračun?
 • primjeri isplata oporezivih primitaka nakon godišnjeg obračuna za 2022.
 • iskazivanje razlika u JOPPD obrascu
 1. Odgovori na pitanja sudionika webinara

Predavač: TEB-ov viši savjetnik Dinko Lukač, dip. oec.

Materijal: Prezentacije u PDF-u dostavljaju se polaznicima na mail naveden u prijavnici nakon uplate kotizacije, prije početka webinara.

Kotizacija:

 1. Za pretplatnike TEB-ovog časopisa „Financije, pravo i porezi“ naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenim popustom iznosi 400,00 kn (53,09 EUR) po polazniku, ako je obveza za 2022. podmirena.

 2. Za potpisnike Ugovora o uslugama savjetovanja s TEB-om naknada za sudjelovanje na webinaru s uključenim popustom iznosi 250,00 kn (33,18 EUR) po polazniku, ako je obveza za 2022. podmirena.

 3. Za sve ostale polaznike (nepretplatnike) naknada za sudjelovanje na webinaru iznosi 500,00 kn (66,36 EUR) po polazniku, pri čemu drugi i svaki sljedeći polaznik iz iste pravne osobe nepretplatnika plaća kotizaciju u iznosu od 450,00 kn (59,73 EUR).

Temeljem čl. 39. st. 1. toč. i) Zakona o PDV-u, kotizacija je oslobođena od PDV-a.

Uplata: Naknada za sudjelovanje uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa TEB-a HR56 2340 0091 1001 8078 7.

Prijava:

Prethodna prijava je obavezna. Molimo vas da radi organizacije webinara i pravovremene dostave pisanog materijala, kotizaciju uplatite i dostavite prijavnicu najkasnije jedan radni dan prije održavanja.

 • Prijave za sudjelovanje dostavljaju se u TEB isključivo putem web prijavnice. Kad se iz iste pravne osobe prijavljuje više sudionika, molimo da u prijavnici navedete mail svakog sudionika, kako bismo svakome mogli dostaviti link za povezivanje na webinar.
 • Uputu za prijavu i sudjelovanje na TEB-ovom internet seminaru (webinaru) pogledajte na ovoj poveznici.

U slučaju poteškoća kod povezivanja, polaznici će se na dan održavanja webinara moći javiti na mobitel čiji broj ćemo javiti uz dostavu pisanog materijala u PDF-u.

*OVLAŠTENI REVIZORI: Od Ministarstva financija dobili smo prethodnu suglasnost prema kojoj će se prisustvom na ovom webinaru revizorima priznati 2 boda stalnog stručnog usavršavanja iz računovodstvenog područja. Radi priznavanja bodova ovlašteni revizori trebaju na e-mail TEB-a dostaviti prijavnicu s točnim podacima, označiti da su ovlašteni revizori, u kučici „Poruka“ obvezno upisati svoj (revizorski) registarski broj i sudjelovati na webinaru čitavo vrijeme trajanja.

Politika privatnosti platforme Zoom dostupna je ovdje, a Uvjeti korištenja mogu se pročitati ovdje.
Svojom prijavom i sudjelovanjem na webinaru, polaznici potvrđuju da su upoznati s Politikom privatnosti i da prihvaćaju Uvjete korištenja platforme Zoom.
TEB otklanja svaku odgovornost vezanu uz mogući neispravan rad platforme Zoom, zastoj u radu ili nemogućnost polaznika za prijavu na webinar. Ni u kojem slučaju TEB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak, koji mogu nastati polazniku, a proizlaze ili su vezani uz uporabu platforme Zoom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 01 4571 640.

Molimo vas da nam pravovremenom prijavom i uplatom omogućite kvalitetnu organizaciju webinara.